Receptbeskrivning

Ölbräserad gryta med kantareller

Ingredienser för
500 g nötytterlår (2×2 cm)
33 cl mörkt öl
1 msk soja
2 msk tomatpure
1 tsk timjan
6 st krossade enbär
1 st hackad gul lök
3 st skivade morötter
200 g kantareller
2 msk flytande margarin
3 msk mörk maizena redning
salt och vitpeppar
kokt potatis
kokt broccoli


  90 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Blanda öl, soja, tomatpuré, timjan och enbär i en gryta. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda några minuter. Koka upp igen, och lägg i kött och lök, lite i taget så att det kokar hela tiden. Sjud under lock ca 1 timme. Tillsätt morötter när 10 minuter återstår. Fräs kantarellerna i matfett och blanda ner i grytan. Red av med maizena. Hetta upp. Krydda med salt och peppar. Servera med potatis och broccoli. En portion ger 430 kcal (1,8 MJ) och 10 g fett.

Visningar: 551
Inlagt 2014-08-25 20:29:28