Receptbeskrivning

Albondigas

Ingredienser för
1 tsk citronsaft
2 msk bladpersilja färsk
0.5 tsk muskot malen
0.5 tsk kryddnejlika, malen
1 st ägg
1 salt och peppar
1 krossade tomater
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
1.5 dl vitt vin
0.5 tsk paprikapulver
2 st lagerblad
1 salt och peppar


  2 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Blanda samtliga ingredienser till köttbullarna väl. Forma valnötsstora bullar. Hetta upp olivoljan i en vid gryta och fräs köttbullarna runt om. När de har fått fin färg, lägg i lök och vitlök och låt fräsa några minuter. Blanda sedan övriga såsingredienser och häll i grytan. Låt sjuda under lock i ca 60 minuter. Smaka av med salt, peppar, ev. socker och örtkryddor.

Servera som tapasrätt eller tillsammans med pasta. Går alldeles utmärkt att göra i förväg och sedan värma!

Visningar: 370
Inlagt 2012-03-20 13:14:06