Receptbeskrivning
Bakad potatis med tonfiskröra
Ingredienser
för
4 st bakpotatis(ar)
2 tonfisk, i vatten
1 dl saltgurka
2.5 dl gröna ärtor
2 msk senap
1 dl gräddfil
1 dl kesella lätt
2 msk fettfri majonnäs
gräslök
dill
salt
peppar
2 tonfisk, i vatten
1 dl saltgurka
2.5 dl gröna ärtor
2 msk senap
1 dl gräddfil
1 dl kesella lätt
2 msk fettfri majonnäs
gräslök
dill
salt
peppar
Beskrivning
1. Tvätta potatisen och skär kryss med en kniv. Baka i 225 grader ca 1 timma. Tryck ihop sidorna så att potatisen öppnar sig.
2. Häll av vattnet på tonfisken. Hacka saltgurka och blanda det med tonfisk, hackad gräslök, dill, senap, gräddfil, majonnäs, gröna ärter, salt och peppar. Servera röran till den varma potatisen.
Näringsvärde per portion:
Energi: 509 kcal
Kolhydrater: 82 g
Protein: 32 g
Fett: 2 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 65 E%
Protein: 25 E%
Fett: 10 E%
2. Häll av vattnet på tonfisken. Hacka saltgurka och blanda det med tonfisk, hackad gräslök, dill, senap, gräddfil, majonnäs, gröna ärter, salt och peppar. Servera röran till den varma potatisen.
Näringsvärde per portion:
Energi: 509 kcal
Kolhydrater: 82 g
Protein: 32 g
Fett: 2 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 65 E%
Protein: 25 E%
Fett: 10 E%
Visningar: 813
Inlagt 2012-03-20 12:19:04

