Receptbeskrivning

Funghi trifolati

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Funghi trifolati 4port.


300g blandad svamp
1st hel vitlök
½st chilifrukt
½dl olivolja
½dl vitt vin
½dl finskuren persilja
1msk repad timjan
½st citron (juicen och finrivet skal)
salt och peppar
parmesan

Tvätta, rensa och skär svampen i grova bitar. Skär vitlöken på mitten med skalet kvar. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i svampen och vitlöken med snittytan ner. Stek på hög värme tills svampen och vitlöken har blivit mjuk och fått fin färg. Häll i vinet och låt det koka in. Tillsätt chili, persilja, timjan, citronjuice och skal. Krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat och hyvla över parmesan. Servera med det surdegsbröd eller crostini.

Visningar: 253
Inlagt 2014-08-28 18:26:25