Receptbeskrivning
Chokladdrömrutor
Ingredienser
för
Beskrivning
Chokladdrömrutor 12st
150g smör
2tsk kakao
2dl socker
2st ägg
1dl mjöl
1tsk bakpulver
50g hackade valnötter (valfritt)
Glasyren:
75g smör
1msk kakao
3dl florsocker
2msk mjölk
Värm ugnen till 175 grader. Klä en fyrkantig form, cirka 18 cm, med smörat bakplåtspapper. Till drömmarna: smält 50 g av smöret i en kastrull på svag värme och rör ner kakao. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna.
Vispa resten av smöret och sockret med en elvisp tills det är vitt och poröst. Blanda ner vispade ägg, lite i taget. Rör ner den avsvalnade smör- och kakaoblandningen. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt eventuellt hackade valnötter. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda cirka 35 minuter eller tills kakan kännsfast i mitten. Låt kakan svalna i formen 5 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna på galler.
150g smör
2tsk kakao
2dl socker
2st ägg
1dl mjöl
1tsk bakpulver
50g hackade valnötter (valfritt)
Glasyren:
75g smör
1msk kakao
3dl florsocker
2msk mjölk
Värm ugnen till 175 grader. Klä en fyrkantig form, cirka 18 cm, med smörat bakplåtspapper. Till drömmarna: smält 50 g av smöret i en kastrull på svag värme och rör ner kakao. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna.
Vispa resten av smöret och sockret med en elvisp tills det är vitt och poröst. Blanda ner vispade ägg, lite i taget. Rör ner den avsvalnade smör- och kakaoblandningen. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt eventuellt hackade valnötter. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda cirka 35 minuter eller tills kakan kännsfast i mitten. Låt kakan svalna i formen 5 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna på galler.
Visningar: 146
Inlagt 2014-08-28 18:27:07






30 min