Receptbeskrivning
Svampfylld aubergine
Ingredienser
för
Beskrivning
Svampfylld aubergine 4port.
2st aubergine
300g svamp
1st gul lök
1kruka bladpersilja
smör- & rapsolja
2dl svecia-ost, riven
3/4tsk salt
2krm svartpeppar
Till servering:
Turkisk meze matyohghurt
Sätt ugnen på 225°. Dela auberginerna. Gröp ur dem och grovhacka köttet. Lägg skalhalvorna på ett ugnssäkert fat och ställ in dem i mitten av ugnen 8-10 min. Skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Grovhacka persiljan. Fräs svamp och lök i smör-&rapsolja tills all vätska kokat bort. Tillsätt aubergineköttet och fräs alltsamman tills det fått färg. Ta pannan från värmen. Rör ner persilja, 1 1/2 dl ost, salt och peppar.
Fyll röran i skalhalvorna. Strö över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen tills osten fått färg 10-12 min. Servera med mezeyoghurt.
2st aubergine
300g svamp
1st gul lök
1kruka bladpersilja
smör- & rapsolja
2dl svecia-ost, riven
3/4tsk salt
2krm svartpeppar
Till servering:
Turkisk meze matyohghurt
Sätt ugnen på 225°. Dela auberginerna. Gröp ur dem och grovhacka köttet. Lägg skalhalvorna på ett ugnssäkert fat och ställ in dem i mitten av ugnen 8-10 min. Skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Grovhacka persiljan. Fräs svamp och lök i smör-&rapsolja tills all vätska kokat bort. Tillsätt aubergineköttet och fräs alltsamman tills det fått färg. Ta pannan från värmen. Rör ner persilja, 1 1/2 dl ost, salt och peppar.
Fyll röran i skalhalvorna. Strö över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen tills osten fått färg 10-12 min. Servera med mezeyoghurt.
Visningar: 157
Inlagt 2014-08-28 18:30:32