Receptbeskrivning
Fryst snickerstårta
Ingredienser
för
Beskrivning
Fryst snickerstårta ca 12bitar
300g digestivekex
150g smör
Jordnötsmousse:
100g mörk choklad
½dl mjölk
½dl kakao
1dl jordnötssmör
1dl ljus sirap
1nypa flingsalt
2½dl vispgrädde
Dekoration:
1dl salta jordnötter
chokladsås
Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare. Smält smöret. Blanda kexsmulor med smör och tryck ut i en pajform eller springform. Ställ in formen i frysen så länge.
Hacka chokladen fint och blanda med mjölk, kakao, jordnötssmör, sirap och salt i en kastrull. Smält ihop allt på svag värme tills du har en slät och blank kräm. Häll över i en skål och låt svalna något.
Vispa grädden fast och fluffig. Vänd ner chokladsmeten i grädden med hjälp av en slickepott. Fyll digestivebottnen med jordnötsmoussen och ställ in i frysen i ca 3 timmar.
Ta ut tårtan 30 minuter innan servering och ringla över chokladsås samt strö över grovt hackade jordnötter.
300g digestivekex
150g smör
Jordnötsmousse:
100g mörk choklad
½dl mjölk
½dl kakao
1dl jordnötssmör
1dl ljus sirap
1nypa flingsalt
2½dl vispgrädde
Dekoration:
1dl salta jordnötter
chokladsås
Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare. Smält smöret. Blanda kexsmulor med smör och tryck ut i en pajform eller springform. Ställ in formen i frysen så länge.
Hacka chokladen fint och blanda med mjölk, kakao, jordnötssmör, sirap och salt i en kastrull. Smält ihop allt på svag värme tills du har en slät och blank kräm. Häll över i en skål och låt svalna något.
Vispa grädden fast och fluffig. Vänd ner chokladsmeten i grädden med hjälp av en slickepott. Fyll digestivebottnen med jordnötsmoussen och ställ in i frysen i ca 3 timmar.
Ta ut tårtan 30 minuter innan servering och ringla över chokladsås samt strö över grovt hackade jordnötter.
Visningar: 539
Inlagt 2014-09-04 19:21:15






30 min