Receptbeskrivning
Äppelkaka i långpanna
Ingredienser
för
Beskrivning
Äppelkaka i långpanna30st
6 dl vetemjöl
6 dl socker
3 msk bakpulver
225 gram smör
3 ägg
1/4 dl socker
1/4 dl kanel
4 äpplen
Blanda ihop 6 dl mjöl med 6 dl socker och 3 msk bakpulver. Smält smöret och rör ner mjöl-blandningen och rör om. Slå i de tre äggen och rör till en tjock smet. Bred ut smeten på smörpapper i en långpanna. Skiva 4 äpplen tunt och tryck ner i degen. Äpplena skall täcke degen, men inte ligga i dubbla lager.
Blanda socker och kanel och strö över degen.
Grädda i 175 grader i 35 minuter ganska långt ner i ugnen.
Låt svalna lite innan du skär upp kakan i valfritt antal bitar.
Fika på jobbet? Då är det lämpligt med 4 gånger 4 cm stora rutor. Vill man servera som dessert med vaniljsås/glass kan det vara ide att göra rutorna dubbelt så stora.
Är man inte så många så är det jätteenkelt att halvera receptet. Ber då bara ut smeten på hälften av långpannan .
6 dl vetemjöl
6 dl socker
3 msk bakpulver
225 gram smör
3 ägg
1/4 dl socker
1/4 dl kanel
4 äpplen
Blanda ihop 6 dl mjöl med 6 dl socker och 3 msk bakpulver. Smält smöret och rör ner mjöl-blandningen och rör om. Slå i de tre äggen och rör till en tjock smet. Bred ut smeten på smörpapper i en långpanna. Skiva 4 äpplen tunt och tryck ner i degen. Äpplena skall täcke degen, men inte ligga i dubbla lager.
Blanda socker och kanel och strö över degen.
Grädda i 175 grader i 35 minuter ganska långt ner i ugnen.
Låt svalna lite innan du skär upp kakan i valfritt antal bitar.
Fika på jobbet? Då är det lämpligt med 4 gånger 4 cm stora rutor. Vill man servera som dessert med vaniljsås/glass kan det vara ide att göra rutorna dubbelt så stora.
Är man inte så många så är det jätteenkelt att halvera receptet. Ber då bara ut smeten på hälften av långpannan .
Visningar: 199
Inlagt 2014-09-04 19:22:26






30 min