Receptbeskrivning

Kladdkaka för alla (glutenfri)

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kladdkaka för alla (glutenfri) 6-8pers.

150g osötad mörk choklad
100g smör
6msk honung
2st ägg
3dl mandelmjöl
½tsk malen kanel
1nypa havssalt
ev 1nypa kajennpeppar

Värm ugnen till 175° . Smörj en bakform, ca 16x18cm. med smör. Det går bra att använda bakplåtspapper också. Hacka chokladen. Lägg choklad, smör och honung i en skål över ett hett vattenbad och låt blandningen smälta samman. Vispa äggen med en elvisp tills de blir fluffiga. Tillsätt mandelmjöl, kanel, salt och kajennpeppar. Vänd ner chokladblandningen och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i ca 30min. eller tills kakan blivit fast i kanterna. Låt svalna. Servera varm och kladdig eller låt den stå i kylen ett par timmar.

Visningar: 156
Inlagt 2014-09-04 19:23:28