Receptbeskrivning

Krispiga noisetter

Ingredienser för
500 g kotlettmedaljonger
800 g djupfrysta potatisklyftor
75 g tortillachips
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 st ägg
300 g djupfrysta brytbönor
2 st röda paprikor
0.5 dl svarta oliver
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar
mild tacosås (färdigköpt), gräddfil


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Lägg ut potatisklyftorna på en ugnsplåt.
3. Dela kotlettmedaljongerna på mitten. Krossa tortillachipsen smått och blanda med chilipulver och salt. Vispa upp ägget lätt.
4. Doppa kotlettnoisetterna först i ägget och sedan i tortillakrosset.
5. Lägg kotlettnoisetterna bredvid potatisklyftorna och stek dem mitt i ugnen 20 minuter.
6. Gör under tiden salladen. Koka upp bönorna i lättsaltat vatten.
Låt dem koka någon minut. Häll av dem i ett durkslag.
Spola kallt vatten på bönorna.
7. Skölj och strimla paprikor. Blanda bönor, paprika och oliver.
8. Blanda samman vinäger, olja, salt och peppar och häll det över.
9. Servera noisetterna med ugnsbakade potatisklyftor, tacosås, gräddfil och mexikansk bönsallad.

Visningar: 252
Inlagt 2012-03-20 20:41:08