Receptbeskrivning
Köttbullar
Peter Larsson via Ica.se
Ingredienser
för
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 ströbröd
1 kg blandfärs
1 lök
2 ägg
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
0.5 tsk socker
smör eller margarin
1 dl vispgrädde
1 ströbröd
1 kg blandfärs
1 lök
2 ägg
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
0.5 tsk socker
smör eller margarin
Beskrivning
Blanda mjölk, grädde och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt färs, lök, ägg, salt, vitpeppar och socker i ströbrödsblandningen. Arbeta färsen smidig.
Skölj händerna med kallt vatten och forma små fina köttbullar. Stek några i taget i matfett, skaka pannan då och då så att köttbullarna rullar runt och håller sig runda.
Skölj händerna med kallt vatten och forma små fina köttbullar. Stek några i taget i matfett, skaka pannan då och då så att köttbullarna rullar runt och håller sig runda.
Visningar: 524
Inlagt 2012-03-20 19:54:19

