Receptbeskrivning
Örtiga fiskbiffar med krossad potatis
Ingredienser
för
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk potatismjöl
1 dl grädde
2 msk smör
0.5 st gurka
2 krm svartpeppar
2 msk potatismjöl
1 dl grädde
2 msk smör
0.5 st gurka
Beskrivning
1. Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten.
2. Fiskbiffar: Kolla så att det inte är några ben i fisken. Lägg fisken i en matberedare tillsammans med salt, peppar, örtkryddor, potatismjöl och citronsaft. Mixa ihop och tillsätt grädden i en tunn stråle lite i taget. Forma 8 st biffar med vattensköljda händer.
3. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och stek fiskbiffarna gyllenbruna på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
4. Tillbehör: Skölj tomater och gurka, och skala morötterna. Halvera tomaterna och skär gurka och morötter i stavar. Lägg upp på ett fat.
5. Lägg upp den kokta potatisen på ett stort fat. Krossa den med lite smör och strö över lite flingsalt och peppar.
Recept: Mari Bergman
Foto: Linnea Swärd
Näringsvärde:
Kcal: 530
Fett: 27 g
Protein: 31 g
Kolhydrater: 40 g
2. Fiskbiffar: Kolla så att det inte är några ben i fisken. Lägg fisken i en matberedare tillsammans med salt, peppar, örtkryddor, potatismjöl och citronsaft. Mixa ihop och tillsätt grädden i en tunn stråle lite i taget. Forma 8 st biffar med vattensköljda händer.
3. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och stek fiskbiffarna gyllenbruna på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
4. Tillbehör: Skölj tomater och gurka, och skala morötterna. Halvera tomaterna och skär gurka och morötter i stavar. Lägg upp på ett fat.
5. Lägg upp den kokta potatisen på ett stort fat. Krossa den med lite smör och strö över lite flingsalt och peppar.
Recept: Mari Bergman
Foto: Linnea Swärd
Näringsvärde:
Kcal: 530
Fett: 27 g
Protein: 31 g
Kolhydrater: 40 g
Visningar: 187
Inlagt 2014-09-09 14:58:42






30 min