Receptbeskrivning
Three bean chili (m.e.)
Ingredienser
för
1000 g köttfärs
2 frp krossade tomater med chili (370 g)
1 frp krossade tomater med vitlök (370 g)
3 burk bönor olika sorter
2 st gul lök hackade
1.5 st köttbuljongtärning(ar)
salt och peppar
0.5 frp bacon
2 tsk oregano (ca)
1 tsk spiskummin
1 krm chilipulver
0.5 dl vatten
2 frp krossade tomater med chili (370 g)
1 frp krossade tomater med vitlök (370 g)
3 burk bönor olika sorter
2 st gul lök hackade
1.5 st köttbuljongtärning(ar)
salt och peppar
0.5 frp bacon
2 tsk oregano (ca)
1 tsk spiskummin
1 krm chilipulver
0.5 dl vatten
Beskrivning
Snabb och värmande köttfärsgryta.
1. Öppna och häll av bönorna i ett durkslag, skölj av dem lite. Vi brukar använda tre olika sorter, denna gång tog vi Kidney, Cannellini och Soja bönor. (soja bönorna kan kännas lite hårdare/fastare än de andra, Borlotti är nog lite bättre men de fanns inte i affären). Lägg sen över dem i en stor gryta.
2. Häll de krossade tomaterna i grytan. Vi började med två och hällde på den tredje när allt annat var i grytan. Sköljde även ur tetrorna med vatten så ca 0,5-1 dl vatten hamnade även i grytan.
Om man vill kan man sätta på grytan nu på svag värme.
3. Hacka löken och klipp baconen i bitar.
4. Fräs köttfärsen tillsammans med bacon och löken tills den blir smulig. Vi körde i två omgångar eftersom vi hade så mycket köttfärs denna gång. (brukar köra med bara 500g) Krydda med lite oregano, salt och peppar.
5. Häll över köttfärsblandningen i grytan och låt allt koka upp. Smaka sen av och krydda efter smak. Vi tycket den behövde lite med chili så vi hade i det och lite spiskummin men det är inget måste. Lägg i buljongtärningarna.
6. Låt det hela puttra ca 20 min. Det ska bara bli varmt men ju mer desto godare. Servera med gräddfil, nachochips och ev. salsa
1. Öppna och häll av bönorna i ett durkslag, skölj av dem lite. Vi brukar använda tre olika sorter, denna gång tog vi Kidney, Cannellini och Soja bönor. (soja bönorna kan kännas lite hårdare/fastare än de andra, Borlotti är nog lite bättre men de fanns inte i affären). Lägg sen över dem i en stor gryta.
2. Häll de krossade tomaterna i grytan. Vi började med två och hällde på den tredje när allt annat var i grytan. Sköljde även ur tetrorna med vatten så ca 0,5-1 dl vatten hamnade även i grytan.
Om man vill kan man sätta på grytan nu på svag värme.
3. Hacka löken och klipp baconen i bitar.
4. Fräs köttfärsen tillsammans med bacon och löken tills den blir smulig. Vi körde i två omgångar eftersom vi hade så mycket köttfärs denna gång. (brukar köra med bara 500g) Krydda med lite oregano, salt och peppar.
5. Häll över köttfärsblandningen i grytan och låt allt koka upp. Smaka sen av och krydda efter smak. Vi tycket den behövde lite med chili så vi hade i det och lite spiskummin men det är inget måste. Lägg i buljongtärningarna.
6. Låt det hela puttra ca 20 min. Det ska bara bli varmt men ju mer desto godare. Servera med gräddfil, nachochips och ev. salsa
Visningar: 140
Inlagt 2014-09-09 18:29:58






30 min