Receptbeskrivning

Toscansk böngryta

Ingredienser för
2 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 stjälkselleri
300 spetskål
2 msk olivolja
1 citron
1 rosmarin
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 bönor
salt och peppar


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Skala morötter, lök och vitlök. Skölj och ansa selleri och spetskål. Skär alla grönsaker i tärningar.
Fräs alla grönsaker utom spetskål i olivolja. Raspa skalet av en citron och hacka rosmarin som tillsätts i grönsakerna. Tillsätt vattnet och lägg i grönsaksbuljongtärningen. Låt det koka sakta i 20-25 minuter.
Häll av och skölj bönorna, tillsätt dem och spetskålen. Låt grytan koka i 4-5 minuter. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.
Servera med fisk, kyckling eller med bröd.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och brödet för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Visningar: 717
Inlagt 2012-03-21 12:41:41