Receptbeskrivning
Fish and chips
Ingredienser
för
1 rapsolja
1 dl vetemjöl
3 bakpotatisar
1 krm nymald svartpeppar
800 g torsk- eller sejfilé (msc- eller kravmärkt)
3 dl idealmjölk
1 flaska mineralvatten (33 cl)
citronklyftor
1 msk vitvinsvinäger
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 dl kapris
1 krm nymald svartpeppar
1 dl vetemjöl
3 bakpotatisar
1 krm nymald svartpeppar
800 g torsk- eller sejfilé (msc- eller kravmärkt)
3 dl idealmjölk
1 flaska mineralvatten (33 cl)
citronklyftor
1 msk vitvinsvinäger
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 dl kapris
1 krm nymald svartpeppar
Beskrivning
1. Majonnäs: Vispa ihop äggula och senap. Tillsätt 1 dl olja droppvis under omrörning. Rör i vinägern. Tillsätt 1 dl olja i en fin stråle under vispning. Hacka kaprisen och blanda med majonnäsen. Smaka av med peppar.
2. Skala och skiva potatisen tunt på mandolin eller med kniv. Skär skivorna till tunna långa strimlor. Lägg strimlorna i kallt vatten. Häll av och låt torka på en ren kökshandduk.
3. Vispa ihop idealmjöl, vetemjöl, mineralvatten och 1 tsk salt till en frityrsmet.
4. Skär fisken i mindre bitar. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Hetta upp oljan till 160 grader i en fritös eller stor gryta.
5. Fritera potatisen ca 3 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Fritera potatisen en gång till ca 30 sekunder. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Strö översalt.
6. Doppa fisken i frityrsmeten och fritera gyllenbrun och krispig, ca 5 min.
7. Servera fisk och potatis direkt tillsammans med majonnäs och citronklyftor.
2. Skala och skiva potatisen tunt på mandolin eller med kniv. Skär skivorna till tunna långa strimlor. Lägg strimlorna i kallt vatten. Häll av och låt torka på en ren kökshandduk.
3. Vispa ihop idealmjöl, vetemjöl, mineralvatten och 1 tsk salt till en frityrsmet.
4. Skär fisken i mindre bitar. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Hetta upp oljan till 160 grader i en fritös eller stor gryta.
5. Fritera potatisen ca 3 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Fritera potatisen en gång till ca 30 sekunder. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Strö översalt.
6. Doppa fisken i frityrsmeten och fritera gyllenbrun och krispig, ca 5 min.
7. Servera fisk och potatis direkt tillsammans med majonnäs och citronklyftor.
Visningar: 269
Inlagt 2014-09-12 12:16:21






1 min