Receptbeskrivning

Kycklinggryta med vitt vin, chorizo, selleri och bönor

Ingredienser för
1 tsk salt
3 msk rödvinsvinäger
2.5 l vatten
5 dl torrt vitt vin
2 vitlöksklyftor
500 g kycklingklubbor
2 rosmarinkvistar
2 gula lökar
5 stjälkar selleri
2 krm nymald svartpeppar
1 kyckling (ca 1.5 kilo)
1 burk soltorkade tomater i olja (540 g)
400 g färska cocktailchorizo
1 stora vita bönor (370 g)
potatispuré
grönt från sellerin


  2 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Stycka kycklingen i 4 bitar. Bryn bitarna och kycklingklubborna i 2 msk olja i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Krydda med 2 tsk salt och peppar.
2. Skala och grovhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja. Lägg över i grytan. Häll av oljan från tomaterna och lägg dem i kastrullen.
3. Lägg i rosmarin. Häll på vin och vatten. Låt koka under lock ca 30 min tills kycklingen är genomkokt.
4. Ta upp kycklingen och låt den svalna något. Ta bort skinnet från kycklingen och plocka av köttet.
5. Ta upp rosmarinen och mixa buljongen slät med mixerstav. Låt koka ihop tills ca 3 liter återstår. Krydda med 1 tsk salt och vinäger.
6. Lägg korvarna i buljongen och låt koka ca 5 min.
7. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Ansa och skär sellerin i grova bitar, ca 1 x 1 cm. Blanda ner selleri, bönor och kycklingkött i grytan. Servera grytan med potatispuré.
Vill du ha härlig läsning och få två fina vinglas från iittala direkt hem i brevlådan? 4 nr av tidningen + 2 glas från iittala för bara 98 kr. Klicka här!

Visningar: 703
Inlagt 2014-09-12 12:16:00