Receptbeskrivning

Renskav med dijonsenap

Ingredienser för
500 g renskav
3 st morot/morötter
0.5 st blomkål
0.5 st squash
2 st lök
200 g svamp valfri typ
5 tsk dijonsenap mer eller mindre beroende på hur stark du vill ha den
1 msk soja
0.5 st köttbuljongtärning(ar)
2.5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
2 st vitlöksklyfta(or)
1 msk olivolja
1 kg potatis(ar)
2.5 dl crème fraiche
1 msk smör


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och koka potatisen. Hacka grönsakerna. Värm olivolja i stekpannan. Fräs vitlöken lite för sig själv först, ha sen i övriga grönsaker. Låt de fräsa till de börjar bli möra, ca 15 minuter.
Häll grönsakerna över till en kastrull på låg värme.
Stek renskavet och ha över i kastrullen. Blanda matlagningsgrädde, dijonsenap och soja, och rör i en köttbuljongtärning. Häll över till stekpanan. Koka upp såsen i stekpannen och häll över i kastrullen. Rör om och låt det puttra i 5-10 minuter.
När potatisen är färdig kokt. Häll av vattnet och mos potatisen. Rör i creme fraishe och smör. Salta mosen.

Visningar: 827
Inlagt 2012-03-21 17:28:53