Receptbeskrivning

Svamprisotto

Ingredienser för
1 st gul lök - hackad
0.5 l hackad svamp
3 dl vitt vin
1.2 l grönsaksbuljong
4 dl risottoris
200 g parmesan - riven


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Förbered buljongen, håll den varm.
Fräs lök i botten av en stor kastrull, tillsätt svampen.
Häll i riset, rör om. Häll i vin, koka tills vinet försvunnit.
Häll på buljong så att riset täcks. Koka på svag värme, rör om då och då, i ca 20 - 30 min. Tillsätt buljong, lite i taget, när det behövs. Låt inte riset bli överkokt.
Till sist, tillsätt den rivna parmesanen och rör om. (spara lite till servering).

Servera gärna med en ruccolasallad med plommontomater 😊

Visningar: 150
Inlagt 2014-09-20 13:05:00