Receptbeskrivning

[vegan] Nattjästa bön-och rödbetspiroger

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Deg
7 dl vetemjöl
2,5 dl kallt vatten
5 g färsk jäst
1,5 tsk salt
Fyllning
0,75 dl kikärtor
0,75 dl bönor, t.ex. pinto
1 rödbeta
1 gul lök
ca 3 msk riven rotselleri
1-2 msk sojasås
NÃ¥gra nypor timjan
Salt & svartpeppar

Kväll dag 1
Rör ut jästen med vattnet i en bunke och blanda sedan ner salt och mjölet, lite i taget. Degen ska vara lite fuktig och klibbig så du kan eventuellt spara lite av mjölet till utbakningen.Täck bunken med bakduk och låt stå i rumstemperatur i ca 15 timmar.Lägg kikärtor och bönor i blöt.

Dag 2 (ca 15-20 timmar senare)Koka kikärtor och bönor tills de blivit mjuka, mixa sedan fort samman till ett grovt mos.Riv rödbetan och rotsellerin. Hacka löken.Värm ett stekjärn och stek bönröra, rödbeta, rotselleri och lök i lite olja. Tillsätt sojan och salta och peppra efter smak. Efter ca 10-15 minuter bör färsen vara klar och rotsakerna och löken har mjuknat.

Dela degen i två bitar och kavla ut tunt. Stansa ut cirklar och lägg en klick av fyllningen på. Vik över degen så en halvmåne formas. Lägg på plåtar och ställ att vila i 30 minuter. Upprepa proceduren tills degen är slut.Pensla pirogerna med ägg och tryck till kanterna med en gaffel.Baka i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.

Visningar: 297
Inlagt 2014-09-23 13:16:24