Receptbeskrivning
Morotskaka i långpanna
Ingredienser
för
200 g smör, smält
4 dl strösocker
4 st ägg
350 g morötter, fint rivna
240 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
125 g smör, rumsvarmt
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
1 dl mjukost
4 dl strösocker
4 st ägg
350 g morötter, fint rivna
240 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
125 g smör, rumsvarmt
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
1 dl mjukost
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i äggblandningen tillsammans med smält smör och rivna morötter. Blanda allt.
2. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen 20 min. Låt kakan svalna helt.
3. Vispa med elvisp smör och mjukost. Tillsätt först lite av florsockret och fortsätt vispa tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt resten av florsockret samt vaniljsockret och vispa ytterligare ca 1 min. Bred glasyren över kakan. Kyl och skär kakan i rutor.
Kuriosa: Receptet pÃ¥ morotskaka fick Britta av sin syster i början av 90-talet. Av misstag använde hon vanlig svensk mjukost i glasyren och det blev riktigt bra. Kakan blev omÃ¥ttligt populär pÃ¥ hemslöjdens café i Landskrona, som Britta har haft hand om. Glasyren kan göras pÃ¥ tvÃ¥ sätt – antingen smälter man ihop ingredienserna i en kastrull eller sÃ¥ vispas de kallt till en luftig smörkräm.
2. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen 20 min. Låt kakan svalna helt.
3. Vispa med elvisp smör och mjukost. Tillsätt först lite av florsockret och fortsätt vispa tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt resten av florsockret samt vaniljsockret och vispa ytterligare ca 1 min. Bred glasyren över kakan. Kyl och skär kakan i rutor.
Kuriosa: Receptet pÃ¥ morotskaka fick Britta av sin syster i början av 90-talet. Av misstag använde hon vanlig svensk mjukost i glasyren och det blev riktigt bra. Kakan blev omÃ¥ttligt populär pÃ¥ hemslöjdens café i Landskrona, som Britta har haft hand om. Glasyren kan göras pÃ¥ tvÃ¥ sätt – antingen smälter man ihop ingredienserna i en kastrull eller sÃ¥ vispas de kallt till en luftig smörkräm.
Visningar: 1320
Inlagt 2014-09-25 18:40:17






0 min