Receptbeskrivning

Grillad högrev med fetaostmuffins och grillsås

Ingredienser för
600 högrev
2 rödlökar
3 rosmarin
1 msk olivolja
2 honung
svartpeppar
1 kalamataoliver
8 plommontomater
150 g fetaost
3 dl vetemjöl
1 dl majsmjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
2 dl mjölk
0.5 dl olivolja
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
4 msk tomatpuré
4 muscovadosocker
2 msk rödvinsvinäger
2 msk dijonsenap
500 g krossade tomater
0.5 dl kinesisk soja


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225ËšC. Fetaostmuffins: Skala och finstrimla löken. Hacka rosmarinen. Fräs löken i olivoljan i en stekpanna någon minut. Rör ner honung och rosmarin. Låt det puttra ihop ett par minuter. Krydda med nymalen svartpeppar. Låt svalna. Låt oliverna rinna av. Spara 8 oliver (för 4 port) och skär resten i bitar. Dela de sparade oliverna och tomaterna i halvor. Blanda vetemjöl, majsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda olivbitarna och lökblandningen med mjölet. Smula ner fetaosten. Tillsätt mjölk och olivolja och rör om till en kladdig deg. Fördela degen i medelstora muffinsformar som rymmer ca 1 dl. Tryck ned oliv- och tomathalvorna som garnering. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna på galler. Grillsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olivoljan. Rör ner tomatpuré och låt den fräsa med några minuter. Blanda muskovadosocker, vinäger, senap, tomater och soja med löken. Koka sakta 20-25 minuter. Högrev: Grilla högreven ca 2 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 58ËšC. Krydda med salt och peppar. Skiva köttet. Servera högreven med fetaostmuffins och grillsås. För alla Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mix
Gör laktosfri: Lite feta kan ev tålas. Använd laktosfri mjölk.

Visningar: 453
Inlagt 2014-09-28 09:29:17