Receptbeskrivning
Ingredienser
för
400 g tonfisk loin, röd (kan ersättas med lax)
200 g nudlar
1 st litet isbergsalladshuvud
2 st morötter, normalstora
2 st salladslökar
8 st shiitakesvampar
100 g groddar, böngroddar
100 g sockerärtor
25 g ingefära, skalas
0.5 st citrongräspinne, nedskuren i fina bitar
3 st limefrukter
1 msk honung, flytande (gärna apelsinblomshonung)
2 msk sesamolja
1 tsk svarta sesamfrön
2 msk soja
200 g nudlar
1 st litet isbergsalladshuvud
2 st morötter, normalstora
2 st salladslökar
8 st shiitakesvampar
100 g groddar, böngroddar
100 g sockerärtor
25 g ingefära, skalas
0.5 st citrongräspinne, nedskuren i fina bitar
3 st limefrukter
1 msk honung, flytande (gärna apelsinblomshonung)
2 msk sesamolja
1 tsk svarta sesamfrön
2 msk soja
Beskrivning
1. Grilla tonfisken försiktigt men på hög värme. Finns ingen grillpanna så stek tonfisken på samma vis i stekpanna.
2. Blötlägg nudlarna, är det bråttom kan man koka av nudlarna i saltat vatten. Strimla isbergsalladen, morötterna, salladslöken och sockerärtorna med kniv. Lägg grönsakerna i kallt vatten så att de blir krispiga.
3. Strimla också shiitakesvampen för sig.
4. Till dressingen: Mixa ingefäran, lime, citrongräs, soja, sesamoljan, sesamfrön och matolja+honung.
5. Passera dressingen genom en chinoise (eller annan tät sil).
6. Blanda nudlarna med grönsakerna och dressingen och servera tillsammans med tonfisken.
2. Blötlägg nudlarna, är det bråttom kan man koka av nudlarna i saltat vatten. Strimla isbergsalladen, morötterna, salladslöken och sockerärtorna med kniv. Lägg grönsakerna i kallt vatten så att de blir krispiga.
3. Strimla också shiitakesvampen för sig.
4. Till dressingen: Mixa ingefäran, lime, citrongräs, soja, sesamoljan, sesamfrön och matolja+honung.
5. Passera dressingen genom en chinoise (eller annan tät sil).
6. Blanda nudlarna med grönsakerna och dressingen och servera tillsammans med tonfisken.
Visningar: 901
Inlagt 2012-03-21 20:03:25

