Receptbeskrivning

Skånsk äpplekaka

Ingredienser för
2 dl ströbröd, vitt
1 dl kavring, mixad
1 dl skirat smör
0.5 brun farin
5 st ingrid marie-äpplen
4 msk socker
2 msk äpplejuice
1 st kanelstång
100 g smör


  1 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Mixa kavringen och blanda med ströbrödet. Värm upp en stekpanna och lägg i smöret. Stek brödet, tillsätt därefter farinsockret och knaperstek sedan. Skala, kärna ur och tärna äpplena grovt. Spara skal och kärnhus. Lägg skal och kärnhus i en kastrull med socker, äppeljuice och kanelstång. Låt koka tills det tjocknar och sila sidan bort skräpet. Sätt ugnen på 175 grader. Koka de grovt tärnade äpplena i den silade lagen tills de mjuknar. Varva brödet med äpplekompotten i cirka 12x4 centimeter stora springformar och avsluta med hyvlat smör. Baka i ugn 175 grader i cirka 30 minuter.

Visningar: 465
Inlagt 2014-09-28 13:19:27