Receptbeskrivning

Grönkålsallad med äpple

Ingredienser för
0.5 grönkål
1 st äpple ingrid marie, tärnat
1 st apelsin, filéad
1 tsk rödvinsvinäger
1 msk grov dijonsenap
2 msk solrosolja
salt
vitpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Plocka grönkålen från stocken och koka det i lättsaltat vatten i 1 minut, kyl ner i isvatten så att den behåller sin gröna färg.
2. Blanda vinägern och oljan med senapen i en skål eller bunke. Vänd ner den kokta grönkålen och smaka av med salt och vitpeppar.
3. Tärna äpplet och filéa apelsinerna, det vill säga skär bort skal och hinnor och skär sen ut hinnfria klyftor ur varje fack.
4. Blanda frukten med salladen och servera omgående, den kan missfärgas om den ställs i kylen över natten.

Visningar: 781
Inlagt 2014-09-28 13:24:59