Receptbeskrivning
Paj med mozzarella och körsbärstomater
Ingredienser
för
125 g smör, kallt tärnat
3 dl vetemjöl, (ca 180 g)
2 msk vatten, kallt
1 kruka basilika
3 st ägg
3 dl gräddfil
1 tsk salt
2 st mozzarellaost, (Ã 125 g)
1 st körsbärstomater, (ca 250 g) ask
1 msk olivolja
2 krm salt
1 st paprikor, strimlade
3 dl vetemjöl, (ca 180 g)
2 msk vatten, kallt
1 kruka basilika
3 st ägg
3 dl gräddfil
1 tsk salt
2 st mozzarellaost, (Ã 125 g)
1 st körsbärstomater, (ca 250 g) ask
1 msk olivolja
2 krm salt
1 st paprikor, strimlade
Beskrivning
1. Blanda snabbt ihop smör, mjöl och vatten till en pajdeg i en matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.
2. Grovhacka basilikan. Vispa ihop ägg, gräddfil, salt och basilika. Skiva mozzarellan.
3. Blanda tomaterna med olja och salt i en liten ugnssäker form.
4. Förgrädda pajskalet och baka tomaterna mitt i ugnen ca 15 min. Ställ tomaterna åt sidan och låt pajskalet svalna något.
5. Lägg ostskivorna i bottnen av pajskalet. Häll fyllningen över. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills fyllningen stannat.
6. Låt pajen svalna något. Lägg tomaterna på pajen och garnera med lite extra basilika. Servera strimlad paprika till.
2. Grovhacka basilikan. Vispa ihop ägg, gräddfil, salt och basilika. Skiva mozzarellan.
3. Blanda tomaterna med olja och salt i en liten ugnssäker form.
4. Förgrädda pajskalet och baka tomaterna mitt i ugnen ca 15 min. Ställ tomaterna åt sidan och låt pajskalet svalna något.
5. Lägg ostskivorna i bottnen av pajskalet. Häll fyllningen över. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills fyllningen stannat.
6. Låt pajen svalna något. Lägg tomaterna på pajen och garnera med lite extra basilika. Servera strimlad paprika till.
Visningar: 504
Inlagt 2014-09-29 21:17:25

