Receptbeskrivning
			
			
			
			Köttbullar i ugn
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							800 g nötfärs 
800 g fläskfärs
1.5 dl mjölk
0.5 dl grädde
1.5 dl ströbröd
2 st ägg
1 dl vatten
4 st kokta potatisar medelstora
2 st gula lökar stora
1 tsk farinsocker
2 msk ansjovisspad
4 msk konc kalvfond
2 msk kinesisk soya
1 msk smör till stekning
peppar
potatismos
rårörda lingon
						
					800 g fläskfärs
1.5 dl mjölk
0.5 dl grädde
1.5 dl ströbröd
2 st ägg
1 dl vatten
4 st kokta potatisar medelstora
2 st gula lökar stora
1 tsk farinsocker
2 msk ansjovisspad
4 msk konc kalvfond
2 msk kinesisk soya
1 msk smör till stekning
peppar
potatismos
rårörda lingon
Beskrivning
					
						Koka potatisar och låt kallna
Rör ihop mjölk, grädde, ströbröd, ägg och vatten. Låt stå en stund. Mosa potatisen. Riv ena löken, finhacka och stek den andra. Blanda ihop allt hastigt till en smidig smet. Spritsa ut och forma bullar. Stek på bakplåtspapper i 200°C ugnsvärme, c:a 10 min.
										Rör ihop mjölk, grädde, ströbröd, ägg och vatten. Låt stå en stund. Mosa potatisen. Riv ena löken, finhacka och stek den andra. Blanda ihop allt hastigt till en smidig smet. Spritsa ut och forma bullar. Stek på bakplåtspapper i 200°C ugnsvärme, c:a 10 min.
Visningar: 563
Inlagt 2014-09-29 22:04:31
				
					
			





  0 min