Receptbeskrivning
Örtbakad torsk med baconströssel och grönärtspuré
Ingredienser
för
900 g potatis
600 g torskfilé
1 citron
1 kruka gräslök
1 kruka dill
3 msk olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
140 g bacon
1 silverlök
1 dl grädde
1 tärning kycklingbuljong
2 tsk vitvinsvinäger
250 g frysta små ärter
250 g körsbärstomater
600 g torskfilé
1 citron
1 kruka gräslök
1 kruka dill
3 msk olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
140 g bacon
1 silverlök
1 dl grädde
1 tärning kycklingbuljong
2 tsk vitvinsvinäger
250 g frysta små ärter
250 g körsbärstomater
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 150°
2. Koka 900 g potatis
3. Skär 600 g torskfilé i portionsbitar och lägg i en ugnsfast form
4. Finriv skalet från 1 citron och lägg i en bunke. Finhacka 1 kruka gräslök och 1 kruka dill. Tillsätt örter och 3/4 msk olja med citronskalet. Pressa ner juicen från citronen. Krydda med salt och peppar. Fördela örtblandningen över fisken och tillaga i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
5. Tärna 140 g bacon och stek dem knapriga i en stekpanna och låt de rinna av på ett hushållspapper
6. Grovhacka 1 silverlök och fräs med olja i en liten kastrull. Tillsätt 1 dl grädde, 1 tärning kycklingbuljong, 2 tsk vitvinsvinäger och 250 g ärtor. Koka upp under omrörning i 2-3 minuter
7. Mixa ärterna med stavmixer till en puré. Späd eventuellt med lite vatten, smaka av med salt och peppar.
8. Servera allt med körsbärstomater.
2. Koka 900 g potatis
3. Skär 600 g torskfilé i portionsbitar och lägg i en ugnsfast form
4. Finriv skalet från 1 citron och lägg i en bunke. Finhacka 1 kruka gräslök och 1 kruka dill. Tillsätt örter och 3/4 msk olja med citronskalet. Pressa ner juicen från citronen. Krydda med salt och peppar. Fördela örtblandningen över fisken och tillaga i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
5. Tärna 140 g bacon och stek dem knapriga i en stekpanna och låt de rinna av på ett hushållspapper
6. Grovhacka 1 silverlök och fräs med olja i en liten kastrull. Tillsätt 1 dl grädde, 1 tärning kycklingbuljong, 2 tsk vitvinsvinäger och 250 g ärtor. Koka upp under omrörning i 2-3 minuter
7. Mixa ärterna med stavmixer till en puré. Späd eventuellt med lite vatten, smaka av med salt och peppar.
8. Servera allt med körsbärstomater.
Visningar: 472
Inlagt 2014-09-30 02:34:25

