Receptbeskrivning
Limelax
Ingredienser
för
3 dl ris tex basmati eller jasmin
1 knorr kycklingbuljongs tärning
1 st gul lök finhackad
1 msk flytande margarin
400 g laxfilé
0.5 dl vitt vin
1 st limefrukt skal och frukt från
2.5 dl vatten
1 kycklingbuljongs tärning
0.5 dl matlagningsgrädde
maizena ev. till redning
salt och peppar
1 knorr kycklingbuljongs tärning
1 st gul lök finhackad
1 msk flytande margarin
400 g laxfilé
0.5 dl vitt vin
1 st limefrukt skal och frukt från
2.5 dl vatten
1 kycklingbuljongs tärning
0.5 dl matlagningsgrädde
maizena ev. till redning
salt och peppar
Beskrivning
1. Koka riset tillsammans med en buljongtärning. Fräs löken i Becel några minuter utan att den tar färg. Dela laxen i 4 bitar och lägg ner dem i grytan och häll på vinet. Låt sjuda på svag värme ca 5 minuter. Ta upp laxen och håll den varm under folie.
2. Låt vinet koka upp till hälften av vätskan avdunstat. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt såsen småkoka 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar, limesaft och dill. Runda av med Milda Mat och red såsen med Maizena ljus redning om du önskar en tjockare konsistens.
Servera gärna laxen, riset och såsen med extra lime och lite wokade grönsaker.
2. Låt vinet koka upp till hälften av vätskan avdunstat. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt såsen småkoka 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar, limesaft och dill. Runda av med Milda Mat och red såsen med Maizena ljus redning om du önskar en tjockare konsistens.
Servera gärna laxen, riset och såsen med extra lime och lite wokade grönsaker.
Visningar: 526
Inlagt 2014-09-30 06:39:45