Receptbeskrivning
Currygryta med myntayoghurt
Ingredienser
för
0.5 st blomkålshuvud(en)
1 st gul lök(ar)
1 msk ingefära, riven
2 msk rapsolja
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry
2 st tomat(er)
1 kokosmjölk
1 kikärtor
0.5 msk honung
salt
1 dl matyoghurt
0.5 mynta
0.5 tsk citronsaft
salt
4 prt ris
1 st gul lök(ar)
1 msk ingefära, riven
2 msk rapsolja
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry
2 st tomat(er)
1 kokosmjölk
1 kikärtor
0.5 msk honung
salt
1 dl matyoghurt
0.5 mynta
0.5 tsk citronsaft
salt
4 prt ris
Beskrivning
1.Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Currygryta: Skölj och dela blomkålen i små buketter. Skala och grovhacka löken. Skala och riv ingefäran och skölj och finhacka chilipepparn. Skölj och tärna tomaterna och sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Ta fram alla kryddor.
3. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, chili, ingefära och blomkål tillsammans med gurkmeja, curry och koriander ca 1 minut under omrörning. Tillsätt kokosmjölk, tomater, kikärtor, buljong och honung. Låt grytan puttra i ca 10 min och smaka sedan av med lite salt.
4. Sås: Skölj och finhacka myntan och skölj och riv skalet från citronen. Blanda med yoghurten i en skål och tillsätt lite citronsaft. Smaka av med en nypa salt.
Servera currygrytan med ris och myntayoghurt.
Recept: Mari Bergman
Foto: Susanna Livijn Wexell
Näringsvärde:
Kcal: 613
Fett: 28 g
Protein: 16 g
Kolhydrater: 69 g
2. Currygryta: Skölj och dela blomkålen i små buketter. Skala och grovhacka löken. Skala och riv ingefäran och skölj och finhacka chilipepparn. Skölj och tärna tomaterna och sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Ta fram alla kryddor.
3. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, chili, ingefära och blomkål tillsammans med gurkmeja, curry och koriander ca 1 minut under omrörning. Tillsätt kokosmjölk, tomater, kikärtor, buljong och honung. Låt grytan puttra i ca 10 min och smaka sedan av med lite salt.
4. Sås: Skölj och finhacka myntan och skölj och riv skalet från citronen. Blanda med yoghurten i en skål och tillsätt lite citronsaft. Smaka av med en nypa salt.
Servera currygrytan med ris och myntayoghurt.
Recept: Mari Bergman
Foto: Susanna Livijn Wexell
Näringsvärde:
Kcal: 613
Fett: 28 g
Protein: 16 g
Kolhydrater: 69 g
Visningar: 580
Inlagt 2014-10-06 09:37:05

