Receptbeskrivning
Rödbetskaka med äpple
Ingredienser
för
Beskrivning
Rödbetskaka med äpplen
10-12 bitar
2 små äpplen
2 ½ dl råsocker
2 tsk kanel
150 g rumsvarmt smör
3 ekologiska ägg
2–3 rödbetor, ca 150 g
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl pumpafrön
Till servering: kesella vanilj
Smörj och bröa en form, ca 24 cm (jag bröade med en blandning av rostad kokos och ströbröd). Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar eller klyftor. Blanda socker och kanel i en bunke. Vänd runt äppelbitarna och ta sedan upp dem och lägg åt sidan. Tillsätt smör i bunken och rör det pösigt. Rör ner äggen ett i taget. Skala och finriv rödbetorna och blanda ner i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Häll smeten i formen. Stick ner äpplena i smeten och strö över pumpafrön. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Servera med kesella vanilj.
10-12 bitar
2 små äpplen
2 ½ dl råsocker
2 tsk kanel
150 g rumsvarmt smör
3 ekologiska ägg
2–3 rödbetor, ca 150 g
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl pumpafrön
Till servering: kesella vanilj
Smörj och bröa en form, ca 24 cm (jag bröade med en blandning av rostad kokos och ströbröd). Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar eller klyftor. Blanda socker och kanel i en bunke. Vänd runt äppelbitarna och ta sedan upp dem och lägg åt sidan. Tillsätt smör i bunken och rör det pösigt. Rör ner äggen ett i taget. Skala och finriv rödbetorna och blanda ner i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Häll smeten i formen. Stick ner äpplena i smeten och strö över pumpafrön. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Servera med kesella vanilj.
Visningar: 234
Inlagt 2014-10-06 14:08:54






30 min.jpg)