Receptbeskrivning
Farmors gräddkola
Ingredienser
för
3 dl vispgrädde
3 dl socker
1.5 dl sirap ljus
50 g smör
1.5 msk vaniljsocker
3 dl socker
1.5 dl sirap ljus
50 g smör
1.5 msk vaniljsocker
Beskrivning
1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad gryta. Rör om väl med en träsked och låt massan koka sakta på spisen, ca 20 min. Se upp så att massan inte bränner fast vid kanterna. Om termometer används, är massan färdig när temperaturen är 120 grader. Gör annars kulprov:
Kulprov: Ta en tesked av massan, lägg den i kallt vatten och rulla den till en kula. Känns den seg och elastisk är kolamassan färdig.
2. Häll upp kolan i en väloljad form. Låt svalna.
3. När kolan stelnat, skär upp den i fyrkanter med en vass kniv. Svep sedan in kolorna i cellofan- eller smörpapper.
Förvara kolan svalt.
Kulprov: Ta en tesked av massan, lägg den i kallt vatten och rulla den till en kula. Känns den seg och elastisk är kolamassan färdig.
2. Häll upp kolan i en väloljad form. Låt svalna.
3. När kolan stelnat, skär upp den i fyrkanter med en vass kniv. Svep sedan in kolorna i cellofan- eller smörpapper.
Förvara kolan svalt.
Visningar: 761
Inlagt 2014-10-06 21:13:30






45 min.jpg)