Receptbeskrivning

Mörk chokladtryffel med apelsin

Ingredienser för
200 g mörk choklad med hög kakaohalt
50 g vispgrädde (ungefär 1/2 dl)
25 g smör
1 dl apelsinmarmelad
1 dl kakao


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Mörk chokladtryffel med apelsin
Hacka chokladen fint eller kör den i matberedare.
Koka upp grädde och apelsinmarmelad. Tag kastrullen av plattan och rör ner chokladen. Rör tryffelsmeten slät.
Rör ner smöret så att chokladsmeten blir blank och fin. Häll smeten i en form som är såpass stor att det blir ett ganska tunt täcke chokladtryffel, ca 3 cm. Den stelnar då snabbare. Låt smeten stelna i rumstemperatur om du vill spritsa ut den, i kylen om du vill göra kulor med en sked eller kuljärn.
Spritsa ut smeten i små toppar på bakplåtspapper eller gröp ur kulor. Ställ tillbaka i kylen tills chokladtryfflarna är fasta i konsistensen.
Rulla tryfflarna runda och rulla dem i kakao. Om tryfflarna smälter mycket så kan du skölja eller doppa händerna i iskallt vatten lite då och då och torka av dem innan du fortsätter rulla. Förvara dina chokladtryfflar i kylskåp.

Visningar: 263
Inlagt 2014-10-06 21:19:16