Receptbeskrivning
Pölsa
Ingredienser
för
Beskrivning
Gammaldags husmanskost för 3 personer.
500 gram pölsa
3 - 4 kokta potatisar i tärningar
1 stor hackad gul lök
1 msk mejram
Kryddpeppar,
Ägg
rödbetor
Stek löken i stor stekpanna. Fortsätt med potatisen sedan. Rör om. Finfördela pölsan i pannan och krydda. Värm upp. I annan stekpanna steker du äggen. Ej vändstekta.Lägg upp på tallrikarna med ägg överst. Rödbetor till. Öl eller en flaska Bourgogne blir nog bra till.
Falstaff Fakir:
I detta hus serveras brännvin till all mat utom pölsa. Skulle pölsa ändå serveras - vilket Gud förbjude - räknas pölsa som fisk.
500 gram pölsa
3 - 4 kokta potatisar i tärningar
1 stor hackad gul lök
1 msk mejram
Kryddpeppar,
Ägg
rödbetor
Stek löken i stor stekpanna. Fortsätt med potatisen sedan. Rör om. Finfördela pölsan i pannan och krydda. Värm upp. I annan stekpanna steker du äggen. Ej vändstekta.Lägg upp på tallrikarna med ägg överst. Rödbetor till. Öl eller en flaska Bourgogne blir nog bra till.
Falstaff Fakir:
I detta hus serveras brännvin till all mat utom pölsa. Skulle pölsa ändå serveras - vilket Gud förbjude - räknas pölsa som fisk.
Visningar: 1473
Inlagt 2014-10-07 18:09:29






0 min