Receptbeskrivning

Rostade grönsaker med nudlar i jordnötssås

Ingredienser för
2 st broccolibuketter
150 g sockerärtor
1 st grön paprika
1 st röd paprika
1 st röd chilifrukt
1 msk olivolja
salt och peppar
1 dl jordnötssmör
1.5 msk soya
2 msk vatten
2 st limefrukt(er) saften
2 msk risvinäger
1 tsk chiliflingor
0.5 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär broccolin i buketter. Skär paprikan i stora klyftor. Kärna ur chilin och skär i små bitar. Lägg allt inkl sockerärtorna i en ugnsform. Salta lätt och peppra lite. Häll över oljan och blanda runt. Rosta i cirka 20 minuter. 2. Lägg jordnötssmör, soja, vatten, limesaft, vinäger och chiliflakes i en mixer. Hacka löken i stora bitar och tillsätt dessa. Pressa i vitlök. Mixa till en slät konsistens. 3. Koka nudlarna och häll av vattnet. Blanda med såsen och tillsätt sedan grönsakerna och blanda runt lite grann. Servera med färsk koriander. Recept: Mia Troberg Elonq Rekvisita: www.rice.dk Näringsinnehåll: Kalorier: 456 kcal Kolhydrater: 56 g Protein: 19 g Fett: 14 g Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet

Visningar: 598
Inlagt 2014-10-12 16:22:50