Receptbeskrivning

Glasnudlar med grönsaker - chapchae

Ingredienser för
10 cm zucchini
0.5 st röd paprika
2 st morot
150 g champinjoner karljohanssvamp eller shiitake
200 g glasnudlar gärna sötpotatisglasnudlar
3 dl purjolök(ar) strimlad
50 g spenat färsk
100 g quorn™ bitar
matolja till stekning
2 msk koreansk soja eller japansk
1 msk strösocker
2 tsk sesamolja
1 krm svartpeppar


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skiva zucchinin i 1/2 cm tjocka halvmånar och strimla paprikan.
Skala och strimla morötterna i tunna stavar och skär svampen
i större bitar.

2. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet, sila av och klipp i mindre bitar om de är för långa.

3. Stek grönsakerna och sedan köttet i matolja i en stekpanna några minuter tills de är mjuka och har fått lite färg.

4. Lägg nudlar, stekta grönsaker och kött i en separat bunke. Tillsätt
soja, socker, sesamolja och peppar. Blanda väl och låt dra 10 minuter. Servera gärna ljummet.

Receptet kommer från ”Koreansk mat – kimchi, bulgogi och bibimbap” (Natur & Kultur) av Byung-hi Lim och Byung-Soon Lim. Foto: Ulrika Pousette

Vin: Concannon Chardonnay, 84 kr, 2006, Central Coast, USA, 23032.
Vintips: Jens Dolk

Visningar: 617
Inlagt 2014-10-12 16:23:12