Receptbeskrivning
Bönhummus med grillad paprika
Monica Eld via Emma Falk
Ingredienser
för
Beskrivning
1 ½ dl torkade ljusa bönor (t.ex. black eye eller vita bönor)
2 röda paprikor
½ dl olivolja
½ dl hackad persilja
½ msk färsk citrontimjan
½-1 vitlöksklyftacayennpepparsalt, svartpeppar Lägg bönorna i blöt över natten eller minst 8 timmar. Häll av vattnet och koka dem i nytt rikligt vatten tills de mjuknat helt (1-2 timmar beroende på vilken bönsort du använder). Häll av vattnet.Dela varje paprikorna i fyra klyftor. Ringla olja över paprikorna och grilla dem med skinnsidan uppåt tills de svartnat helt, alternativt grilla dem i ugnen på 250 grader med skinnsidan uppåt. Lägg dem i platspåse och låt svalna något eller helt. Dra av skinnet och lägg fruktköttet tillsammans med bönorna. Tillsätt övriga ingredienser och mixa samman till en slät röra, smaka av med salt och svartpeppar.
2 röda paprikor
½ dl olivolja
½ dl hackad persilja
½ msk färsk citrontimjan
½-1 vitlöksklyftacayennpepparsalt, svartpeppar Lägg bönorna i blöt över natten eller minst 8 timmar. Häll av vattnet och koka dem i nytt rikligt vatten tills de mjuknat helt (1-2 timmar beroende på vilken bönsort du använder). Häll av vattnet.Dela varje paprikorna i fyra klyftor. Ringla olja över paprikorna och grilla dem med skinnsidan uppåt tills de svartnat helt, alternativt grilla dem i ugnen på 250 grader med skinnsidan uppåt. Lägg dem i platspåse och låt svalna något eller helt. Dra av skinnet och lägg fruktköttet tillsammans med bönorna. Tillsätt övriga ingredienser och mixa samman till en slät röra, smaka av med salt och svartpeppar.
Visningar: 543
Inlagt 2014-10-12 16:26:31