Receptbeskrivning
Yoghurtpannakotta med Rabarberkompott
Ingredienser
för
2 dl mild yoghurt (3%)
2 st gelantinblad
5 st halv vaniljstång
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl socker
500 g rabarber, frysta
1 dl socker
1 tsk kanelstång
1,5 dl vatten
färskpressad juice av 1 citron
2 st gelantinblad
5 st halv vaniljstång
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl socker
500 g rabarber, frysta
1 dl socker
1 tsk kanelstång
1,5 dl vatten
färskpressad juice av 1 citron
Beskrivning
1. blötlägg gelatine i kallt vatten i 5 min.
2. skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. blanda vaniljstång + frön, grädde, mjölk och socker i en kastrull. koka upp och ta från värmen, lyft upp vaniljstången.
3. ta upp gelatinet och rör ner dem i kastrullen. låt svalna något och rör sedan i yoghurten.
4. fyll i 6 små glas eller formar. ställ i kylen för att stelna i minst 4 timmar.
5. RABARBERKOMPOTT: skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. lägg i en kastrull med socker, kanelstång, vatten och citronjuice. koka ihop till en kompott, ca 7 minuter.
6. ta från värmen och låt svalna. ta upp kanelstången och ställ kompotten i kylen fram tills serveringen.
Vid servering : toppa pannakottan med kompotten och ett myntablad.
2. skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. blanda vaniljstång + frön, grädde, mjölk och socker i en kastrull. koka upp och ta från värmen, lyft upp vaniljstången.
3. ta upp gelatinet och rör ner dem i kastrullen. låt svalna något och rör sedan i yoghurten.
4. fyll i 6 små glas eller formar. ställ i kylen för att stelna i minst 4 timmar.
5. RABARBERKOMPOTT: skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. lägg i en kastrull med socker, kanelstång, vatten och citronjuice. koka ihop till en kompott, ca 7 minuter.
6. ta från värmen och låt svalna. ta upp kanelstången och ställ kompotten i kylen fram tills serveringen.
Vid servering : toppa pannakottan med kompotten och ett myntablad.
Visningar: 93
Inlagt 2014-10-14 17:53:08






0 min