Receptbeskrivning

Blåbär & vitchokladmousse på browniebotten

Ingredienser för
browniebotten
3 st ägg
2 dl och en halv socker
50 g smör
1 dl gräddfil
3 dl + 0,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
100 g mörk choklad
2 msk kallt kaffe (ca)
blÅbÄrs mousse
6 st gelantinblad
300 g blåbär
4 st äggulor
3 dl florsocker
6 dl vispgrädde
vitchoklad mousse
300 g vit choklad
6 dl vispgrädde
4 st äggulor


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
UGN 175º c, springform 20-24 cm i diameter.

1. vispa ägg, socker och vanilj pösigt.
2. smält smöret och rör ner gräddfilen, blanda med äggsmeten.
3. blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
4. smält chokladen i ett vattenbad och rör ner kaffet.
5. smörj en form och häll i smeten, grädda i mitten av ugnen i ca 25 min, tills den inte är kladdig.
6. låt bottnen svalna och dela den i 2.
7. lägg tillbaka ena delen av bottnen i formen. (Den andra kan du spara till något annat)
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
1. blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 min.
2. mixa blåbär och sila.
3. vispa äggula med florsocker pösigt.
4. vispa 5 dl av vispgrädden.
5. värme 1dl vispgrädde med gelantinet på svag värme tills det löser sig. Vänd försiktigt ner det i den vispade grädden.
blanda sedan i de övriga ingredienserna med en slickepott.
6. bred på moussen till halva formen är fylld (kan bli mousse över)
7. täck med plast och ställ i frysen i minst 4 timmar.
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
1. smält den vita chokladen i ett vattenbad till den blir slät och låt den svalna lite.
2. vispa grädden och häll i chokladen.
3. rör även ner äggulorna, ett i taget.
4. häll över moussen i formen tills formen är fylld.
5. ställ i frysen i minst 4 timmar.
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Ta fram tårtan minst 1 timme innan servering.

Går bra att ta upp på morgonen och servera på kvällen.

Ta ur tårtan ur formen medans den fortfarande är fryst (ta det försiktigt)
Dekorera och låt stå svalt tills servering.

Visningar: 175
Inlagt 2014-10-14 18:18:17