Receptbeskrivning
KitKatTÃ¥rta
Ingredienser
för
browniebotten
150 g smör
2 dl + 0,5 dl socker
2 dl + 0,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
1 1,5 dl hett vatten
chokladkrÄm
200 g philadelpia ost marabou
3 dl vispgrädde
3 tsk vaniljsocker
hallongrÄdde
ca 0,5 dl vispgrädde
0,5 - 1 dl hallonsylt
vaniljgrÄdde
vispgrädde + vaniljsocker att täcka tårtan
+ oreos
+ kitkat
+ smarties
150 g smör
2 dl + 0,5 dl socker
2 dl + 0,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
1 1,5 dl hett vatten
chokladkrÄm
200 g philadelpia ost marabou
3 dl vispgrädde
3 tsk vaniljsocker
hallongrÄdde
ca 0,5 dl vispgrädde
0,5 - 1 dl hallonsylt
vaniljgrÄdde
vispgrädde + vaniljsocker att täcka tårtan
+ oreos
+ kitkat
+ smarties
Beskrivning
1. smält smöret.
2. blanda de torra ingredienserna och tillsätt smöret och de lätt uppvispade äggen.
3. tillsätt hett vatten.
4. häll i en smord och bröad form, 20-21 cm i diameter.
5. grädda i nedre delen på 175ºc i ca 25-30 min.
låt kallna och dela i 3 delar.
★★★★★★★★★★★★★
Gör chokladkrämen:
1. vispa grädden halvtjock.
2. klicka i philadelphian och vaniljsockret.
3. fortsätt visp till grädden är tjock.
★★★★★★★★★★★★★
Gör hallongrädden:
1. vispa upp grädden.
2. blanda i hallonsylten till lagom smak,
★★★★★★★★★★★★★
1. klä springformen med mycket plastfolie.
2. lägg "toppen" i bottnen. Lägg i chokladkrämen, krossa sedan oreos och strö på.
3. lägg på en botten och lägg på hallongrädden.
4. lägg på sista bottnen, täck med plastfolie och sätt in i kylen över natten.
★★★★★★★★★★★★★
1. öppna upp foliet och lägg en tårtbottenplatta över formen, vippa sedan över hela kakan (upp och ner).
2. ta av form och folie.
3. täck tårtan med vaniljgrädde. (vaniljsocker i grädden när den vispas upp)
4. klä sedan kanten på tårtan med stående kitkat och sätt ett snyggt snöre runt.
5. toppa med att täcka toppen med färgglada smarties.
2. blanda de torra ingredienserna och tillsätt smöret och de lätt uppvispade äggen.
3. tillsätt hett vatten.
4. häll i en smord och bröad form, 20-21 cm i diameter.
5. grädda i nedre delen på 175ºc i ca 25-30 min.
låt kallna och dela i 3 delar.
★★★★★★★★★★★★★
Gör chokladkrämen:
1. vispa grädden halvtjock.
2. klicka i philadelphian och vaniljsockret.
3. fortsätt visp till grädden är tjock.
★★★★★★★★★★★★★
Gör hallongrädden:
1. vispa upp grädden.
2. blanda i hallonsylten till lagom smak,
★★★★★★★★★★★★★
1. klä springformen med mycket plastfolie.
2. lägg "toppen" i bottnen. Lägg i chokladkrämen, krossa sedan oreos och strö på.
3. lägg på en botten och lägg på hallongrädden.
4. lägg på sista bottnen, täck med plastfolie och sätt in i kylen över natten.
★★★★★★★★★★★★★
1. öppna upp foliet och lägg en tårtbottenplatta över formen, vippa sedan över hela kakan (upp och ner).
2. ta av form och folie.
3. täck tårtan med vaniljgrädde. (vaniljsocker i grädden när den vispas upp)
4. klä sedan kanten på tårtan med stående kitkat och sätt ett snyggt snöre runt.
5. toppa med att täcka toppen med färgglada smarties.
Visningar: 681
Inlagt 2014-10-14 19:38:41






100 min