Receptbeskrivning

Chokladwhoopies

Ingredienser för
2 krm salt
2.5 dl strösocker
1 ägg
2 dl kakao
1.5 tsk bakpulver
1 dl gräddfil
1.5 dl mjölk
125 g smör, rumsvarmt
3.5 dl vetemjöl (210 g)
1 krm salt
1 dl vispgrädde
100 g hasselnötsmassa
25 g smör, rumsvarmt
125 g mörk choklad (70%)


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker vitt och fluffigt med elvisp, ca 5 min. Vispa i ägget.
2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner mjölblandningen i smeten och tillsätt gräddfil och mjölk. Blanda till en slät smet.
3. Spritsa ut små klickar av smeten på plåtar med bakplåtspapper, stora som en femkrona. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna.
4. Kräm: Finhacka chokladen. Värm grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt hasselnötsmassa, smör och salt och rör till en jämn kräm. Låt stå i kylen ca 1 timme.
5. Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan.

Visningar: 264
Inlagt 2014-10-16 05:31:45