Receptbeskrivning
Knäckiga choklad- o havrekakor
Ingredienser
för
Beskrivning
Knäckiga choklad- o havrekakor 20st
60g smör
1msk ljus sirap
½dl socker
½msk vetemjöl
3/4tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
2 1/4dl havregryn
Garnering:
50g mörk choklad, smält
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull tillsammans med sirapen. Blanda socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och havregryn. Rör ihop allt ordentligt. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med kanter, ca 11x32 cm. Bred ut smeten jämntjockt i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt den kallna i formen. Ringla över smält choklad och skär kakan i rutor med en vass kniv
60g smör
1msk ljus sirap
½dl socker
½msk vetemjöl
3/4tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
2 1/4dl havregryn
Garnering:
50g mörk choklad, smält
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull tillsammans med sirapen. Blanda socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och havregryn. Rör ihop allt ordentligt. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med kanter, ca 11x32 cm. Bred ut smeten jämntjockt i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt den kallna i formen. Ringla över smält choklad och skär kakan i rutor med en vass kniv
Visningar: 195
Inlagt 2014-10-16 19:57:41






30 min