Receptbeskrivning
Potatis- och purjolökspaj
Ingredienser
för
3 dl vetemjöl
75 g smör
1 st ägg
1.5 msk vatten
1 krm salt
6 st potatis(ar) kokt
0.5 st purjolök(ar)
1 msk smör
dragon, färsk några kvistar finhackad
1 st vitlöksklyfta(or) finhackad
1 krm muskotnöt, malen
2 st ägg
2 dl mjölk gärna gräddmjölk
salt och peppar
1 dl getost smulad
75 g smör
1 st ägg
1.5 msk vatten
1 krm salt
6 st potatis(ar) kokt
0.5 st purjolök(ar)
1 msk smör
dragon, färsk några kvistar finhackad
1 st vitlöksklyfta(or) finhackad
1 krm muskotnöt, malen
2 st ägg
2 dl mjölk gärna gräddmjölk
salt och peppar
1 dl getost smulad
Beskrivning
8 - 10 port
1. Blanda samman pajdegen snabbt och låt den vila kallt till nästa dag.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut pajdegen och klä en pajform, ca 26 cm i diameter, eller en stekpanna med degen. Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 15 minuter.
3. Skiva mpotatisen. Snitta upp purjolöken och skölj den väl. Strimla den fint.
4. Fräs purjolöken i smöret. Tillsätt potatisskivorna och smaksätt med dragon, vitlök och muskot. Lägg purjolök och potatis i det gräddade pajskalet.
5. Vispa samman ägg och gräddmjölk, smaksätt med salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet. Smula över getosten.
6. Grädda i ugnen i 35-40 minuter tills äggstanningen har stelnat.
1. Blanda samman pajdegen snabbt och låt den vila kallt till nästa dag.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut pajdegen och klä en pajform, ca 26 cm i diameter, eller en stekpanna med degen. Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 15 minuter.
3. Skiva mpotatisen. Snitta upp purjolöken och skölj den väl. Strimla den fint.
4. Fräs purjolöken i smöret. Tillsätt potatisskivorna och smaksätt med dragon, vitlök och muskot. Lägg purjolök och potatis i det gräddade pajskalet.
5. Vispa samman ägg och gräddmjölk, smaksätt med salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet. Smula över getosten.
6. Grädda i ugnen i 35-40 minuter tills äggstanningen har stelnat.
Visningar: 570
Inlagt 2014-10-18 07:24:58

