Receptbeskrivning
Maffiga chokladmuffins
Ingredienser
för
2.5 dl vetemjöl
3 st ägg
1.5 dl socker
250 g kesella 10%
0.75 dl kakao
200 g hackad choklad (t.ex marabou daim)
1 tsk bakpulver
0.5 tsk bikarbonat
4 dl florsocker
3 msk kakao
1 philadelphia original
0.5 dl vatten
3 st ägg
1.5 dl socker
250 g kesella 10%
0.75 dl kakao
200 g hackad choklad (t.ex marabou daim)
1 tsk bakpulver
0.5 tsk bikarbonat
4 dl florsocker
3 msk kakao
1 philadelphia original
0.5 dl vatten
Beskrivning
1. Sätt på ugnen på 175 C
2. Vispa socker och ägg pösigt i c.a 10 min
3. Blanda ner kesella och vispa väl.
4. Blanda alla torra ingredienser + chokladen i en separat skål och kör ner allt i äggsmeten. Blanda i några sekunder, inte för länge!
5. Klicka ner i formar (gärna ända upp till kanten).
6. In längst ner i ugnen i c.a 25 minuter.
7. Gör glasyren under tiden. Blanda alla ingredienser till en smet.
Ställ smeten i kylskåpet.
8. Ta ut muffinsarna och låt svalna. När de har svalnat helt spritsar du på glasyren.
Låt gärna stå i kylen i c.a 3 timmar innan servering, då blir chokladbitarna hårda!
2. Vispa socker och ägg pösigt i c.a 10 min
3. Blanda ner kesella och vispa väl.
4. Blanda alla torra ingredienser + chokladen i en separat skål och kör ner allt i äggsmeten. Blanda i några sekunder, inte för länge!
5. Klicka ner i formar (gärna ända upp till kanten).
6. In längst ner i ugnen i c.a 25 minuter.
7. Gör glasyren under tiden. Blanda alla ingredienser till en smet.
Ställ smeten i kylskåpet.
8. Ta ut muffinsarna och låt svalna. När de har svalnat helt spritsar du på glasyren.
Låt gärna stå i kylen i c.a 3 timmar innan servering, då blir chokladbitarna hårda!
Visningar: 323
Inlagt 2012-03-23 17:08:05

