Receptbeskrivning
Vita pepparkakor med frukt
Ingredienser
för
Beskrivning
Trött på vanliga pepparkakor? Variera med frukt efter egen smak!
Du behöver
300 g smör eller margarin
1 1/2 dl sirap
4 dl socker
3 tsk malen ingefära
3 ägg
2 tsk bikarbonat
13 dl vetemjöl (cirka 800g)
100 g torkade russin, syltade apelsinskal eller suckat. Även 50 g russin och 50 g syltade apelsinskal är en god variant.
Gör så här:
Cirka 160 stycken
Koka ihop ingefära, matfett, sirap och socker. Låt svalna.
Tillsätt äggen.
Blanda hälften av mjölet med bakpulvret och rör ner i smeten.
Tillsätt resten av mjölet och arbeta till en smidig deg.
Låt vila några timmar, gärna över natten.
Hacka frukten i mindre bitar och knåda in den i degen.
Kavla ut till ungefär 2 millimeter tjocklek och stansa ut figurer med formar. Tänk på att frukten kan skada kanterna på kakan när den överflödiga degen tas bort, så se till att trycka ordentligt med formen eller håll kvar formen när du tar bort den.
Grädda i 175 till 200 grader i 8 till 10 minuter, tills pepparkakorna fått guldgul färg.
Visningar: 484
Inlagt 2014-10-19 10:16:01






0 min