Receptbeskrivning
Moccaparfait med chokladfudgesÅs
Ingredienser
för
Beskrivning
Lyxig efterrätt med varm sås och flingsalt - en perfekt avslutning på middagen.
Antal portioner 4 port
Ingredienser
4 st äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk snabbkaffepulver
3 dl Arla® vispgrädde
Sås:
1 1⁄2 dl Arla® vispgrädde
1 msk strösocker
100 g mörk choklad
Till servering:
1 msk krossade kaffebönor
1 tsk flingsalt
Gör så här:
Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och kaffepulver pösigt. Vispa grädden tjock och blanda den med äggsmeten. Häll smeten i en form, ca 1 liter. Frys i 4–5 tim. Låt parfaiten stå i kyl ca 30 min innan servering.
Koka upp grädde och socker. Bryt chokladen i bitar, lägg dem i grädden och låt smälta på svag värme. Servera parfaiten med varm chokladsås och toppa med kaffekross och flingsalt.
http://www.arla.se/recept/moccaparfait-med-chokladfudgesas/
Visningar: 240
Inlagt 2014-10-19 10:39:26






0 min