Receptbeskrivning
Apelsintryffelbiskvier
Ingredienser
för
Beskrivning
Små och naggande goda är de här minibiskvierna vilket gör dem till det perfekta tilltugget till kaffet efter maten. Gör gärna dubbel sats, det går garanterat åt.
Receptet gäller för 25 st
Ingredienser
Apelsintryffel
150 g mjölkchoklad, hackad
75 g mörk choklad
5 msk strösocker
2 äggulor
1⁄2 dl Arla® vispgrädde
1⁄2 dl konc apelsinsaft
25 g Arla® Svenskt Smör
Biskvibottnar
125 g mandelmassa
4 msk strösocker
1 äggvita
Doppning
200 g mörk choklad
Gör så här:
Apelsintryffel: Lägg chokladen i en bunke. Blanda socker och äggula i en skål. Koka upp grädde och apelsinsaft och slå det över äggulorna, blanda runt och häll tillbaka allt i kastrullen. Värm blandningen under omrörning till det börjar sjuda utan att koka och slå det över chokladen. Låt stå i någon min. Klicka i smör och mixa eller vispa till en slät smet.
Biskvibottnar: Sätt ugnen på 150°. Blanda mandelmassa och socker i en bunke. Tillsätt äggvitan och blanda ordentligt. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar som är 2½-3 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 12 min tills bottnarna har en gyllenbrun färg. Låt dem svalna helt.
Montering: Spritsa en klick chokladmassa på varje botten och låt dem stå i kyl i 30 min. Hacka chokladen och smält den försiktigt i micro eller i vattenbad. Doppa varje biskvi hastigt i den smälta chokladen och låt dem stelna.
http://www.arla.se/recept/appelsintryffelbiskvier/
Receptet gäller för 25 st
Ingredienser
Apelsintryffel
150 g mjölkchoklad, hackad
75 g mörk choklad
5 msk strösocker
2 äggulor
1⁄2 dl Arla® vispgrädde
1⁄2 dl konc apelsinsaft
25 g Arla® Svenskt Smör
Biskvibottnar
125 g mandelmassa
4 msk strösocker
1 äggvita
Doppning
200 g mörk choklad
Gör så här:
Apelsintryffel: Lägg chokladen i en bunke. Blanda socker och äggula i en skål. Koka upp grädde och apelsinsaft och slå det över äggulorna, blanda runt och häll tillbaka allt i kastrullen. Värm blandningen under omrörning till det börjar sjuda utan att koka och slå det över chokladen. Låt stå i någon min. Klicka i smör och mixa eller vispa till en slät smet.
Biskvibottnar: Sätt ugnen på 150°. Blanda mandelmassa och socker i en bunke. Tillsätt äggvitan och blanda ordentligt. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar som är 2½-3 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 12 min tills bottnarna har en gyllenbrun färg. Låt dem svalna helt.
Montering: Spritsa en klick chokladmassa på varje botten och låt dem stå i kyl i 30 min. Hacka chokladen och smält den försiktigt i micro eller i vattenbad. Doppa varje biskvi hastigt i den smälta chokladen och låt dem stelna.
http://www.arla.se/recept/appelsintryffelbiskvier/
Visningar: 116
Inlagt 2014-10-19 10:40:53






0 min