Receptbeskrivning
Pepparrotskyckling
Ingredienser
för
kyckling i delar
1 hönsbuljong
2 st morötter, i bitar
6 smålökar
5 st vitpepparkorn
1 st litet lagerblad
citronmeliss
sås:
1 margarin
2 msk vetemjöl
3 dl silad buljong
1 dl kaffegrädde
salt och peppar
riven pepparrot efter smak
1 hönsbuljong
2 st morötter, i bitar
6 smålökar
5 st vitpepparkorn
1 st litet lagerblad
citronmeliss
sås:
1 margarin
2 msk vetemjöl
3 dl silad buljong
1 dl kaffegrädde
salt och peppar
riven pepparrot efter smak
Beskrivning
Lägg kycklingen i en gryta, slå på vatten så det täcker och tillsätt ingredienserna till koket. Använd 4-6 blad av citronmelissen. Sjud klart 30-40 minuter.
Ta upp kycklingen och sila buljongen. Fräs ihop margarin och mjöl i en kastrull, späd med buljong och grädde. Tillsätt pepparrot och krydda. Slå såsen över kycklingen, strö på extra pepparrot och lite citronmeliss.
Ta upp kycklingen och sila buljongen. Fräs ihop margarin och mjöl i en kastrull, späd med buljong och grädde. Tillsätt pepparrot och krydda. Slå såsen över kycklingen, strö på extra pepparrot och lite citronmeliss.
Visningar: 590
Inlagt 2014-10-19 11:26:12

