Receptbeskrivning
Svamprisotto med gräslök och fänkålssallad
Ingredienser
för
Beskrivning
Koka upp 8 dl vatten med 2 tärning grönsaksbuljong.
Finhacka 2 schalottenlökar. Smält 2 msk smör i en stor kastrull. Fräs löken mjuk på låg medelvärme, 3-4 min.
Tillsätt 4 dl avorioris och fräs ytterligare 2-3 min.
Häll på 1 flaska matlagningsvin och låt det koka in. Späd i omgångar under omrörning med den varma buljongen. Låt riset suga upp all buljong innan mer tillsätts. Koka på svag värme 18-20 min, eller tills riset är mjukt.
Halvera 1 fänkål och skär bort rotfästet. Finstrimla fänkålen och blanda med 1 påse rucola, 1 ask körsbärstomater och finrivet skal och saft från 1 citron.
Skiva 1 ask champinjoner tunt. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs 3-4 min. Tillsätt 1 vitlöksklyfta (pressad) och 1 ask gräslök.
Finriv 100 g lagrad ost. Rör ner svampfräs och riven ost i risotton. Smaka av med lite salt.
Servera nygjord svamprisotto med krispig fänkålssallad.
Finhacka 2 schalottenlökar. Smält 2 msk smör i en stor kastrull. Fräs löken mjuk på låg medelvärme, 3-4 min.
Tillsätt 4 dl avorioris och fräs ytterligare 2-3 min.
Häll på 1 flaska matlagningsvin och låt det koka in. Späd i omgångar under omrörning med den varma buljongen. Låt riset suga upp all buljong innan mer tillsätts. Koka på svag värme 18-20 min, eller tills riset är mjukt.
Halvera 1 fänkål och skär bort rotfästet. Finstrimla fänkålen och blanda med 1 påse rucola, 1 ask körsbärstomater och finrivet skal och saft från 1 citron.
Skiva 1 ask champinjoner tunt. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs 3-4 min. Tillsätt 1 vitlöksklyfta (pressad) och 1 ask gräslök.
Finriv 100 g lagrad ost. Rör ner svampfräs och riven ost i risotton. Smaka av med lite salt.
Servera nygjord svamprisotto med krispig fänkålssallad.
Visningar: 664
Inlagt 2014-10-20 07:54:50

