Receptbeskrivning

Svamprisotto med gräslök och fänkålssallad

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Koka upp 8 dl vatten med 2 tärning grönsaksbuljong.

Finhacka 2 schalottenlökar. Smält 2 msk smör i en stor kastrull. Fräs löken mjuk på låg medelvärme, 3-4 min.

Tillsätt 4 dl avorioris och fräs ytterligare 2-3 min.

Häll på 1 flaska matlagningsvin och låt det koka in. Späd i omgångar under omrörning med den varma buljongen. Låt riset suga upp all buljong innan mer tillsätts. Koka på svag värme 18-20 min, eller tills riset är mjukt.

Halvera 1 fänkål och skär bort rotfästet. Finstrimla fänkålen och blanda med 1 påse rucola, 1 ask körsbärstomater och finrivet skal och saft från 1 citron.

Skiva 1 ask champinjoner tunt. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs 3-4 min. Tillsätt 1 vitlöksklyfta (pressad) och 1 ask gräslök.

Finriv 100 g lagrad ost. Rör ner svampfräs och riven ost i risotton. Smaka av med lite salt.

Servera nygjord svamprisotto med krispig fänkålssallad.

Visningar: 618
Inlagt 2014-10-20 07:54:50