Receptbeskrivning

Mango chutney-kyckling med chilibroccoli

Ingredienser för
1.5 kg kyckling, hel
50 g smör, smält
1 dl mango chutney
2 vitlökslyftor, pressade
1 vitlöksklyfta, skivad
1 msk mörk soja
1 msk ljus soja
1 broccolistånd, delad i buketter och stavar
0.5 lime, pressad
1 röd paprika, urkärnad och delad i bitar
0.5 röd chilifrukt, tunt skivad
2.5 dl creme fraiche, 34 %
rapsolja till stekning


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Rör ner mango chutney, pressad vitlök, limesaft och soja i det smälta smöret. Gnid in kycklingbitarna med glazen, gärna även under skinnet. Rosta i ugnen 175 grader i ca 60 minuter. Köttsaften ska vara genomskinlig om man sticker i kycklingen. 2. Stek paprika på hög värme så den tar lite färg. Tillsätt sedan broccoli, vitlök och chili och låt fräsa i några minuter. Häll över soja och låt fräsa i någon minut till. 3. Ta ut kycklingen ur ugnen. Häll av stekskyn i en liten kastrull och låt sjuda upp. Tillsätt crème fraîche och koka ihop till en krämig sås. 4. Servera kyckling, chilibroccoli och sås tillsammans med osaltat basmatiris.

Visningar: 386
Inlagt 2014-10-20 15:30:47