Receptbeskrivning

Hot hot chili

Ingredienser för
1 kg högrev
1 st lök
3 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin malen
2 msk tomatpuré
st habanero eller annan chili
5 dl passerade tomater
6 dl köttbuljong
3 dl röda bönor
3 st rutor mörk choklad
Dinkelchips
3 dl dinkelmjöl
9 tsk salt
tsk torrjäst
1 msk socker
1 msk olivolja
1 dl vatten varmt
cayennpeppar
havssalt
Serveras med
gräddfil


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Tillagning
1. Skär köttet i ganska små bitar. Hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i
olivolja några minuter. Tillsätt köttet och genomstek detta. Krydda med salt,
paprikapulver, spiskummin och tomatpuré. Tillsätt finhackad chili.
2. Stek någon minut till och lägg till passerade tomater och buljong. Låt koka
1 h 40 minuter på medelvärme under lock. Tillsätt bönor och choklad och låt
koka 10 minuter till.
Dinkelchips:
1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Knåda i några minuter tills degen är
smidig och elastisk. Låt jäsa i en lättoljad bunke övertäckt med plastfolie i 90
minuter eller tills degen har blivit dubbelt så stor.
2. Värm ugnen till 175 grader (varmluftsugn). Kavla ut degen så tunt som
möjligt mellan två bakplåtspapper.
3. Ta bort det övre pappret och för över det undre inkl. den utkavlade degen
till en plåt. Spraya lite vatten över degen och strö över cayennepulver och
havssalt.
4. Skär eller sporra degen i rutor. Baka i ca 15-20 minuter. Låt svalna och bryt
isär de gräddade rutorna.

Visningar: 525
Inlagt 2014-10-23 05:16:45